Ik zat laatst in een dagboekje te lezen. Daar stond in dat wie volhard zal behouden worden. Hoe doe je dat – volharden. Ik werd bepaald bij plassen. Misschien wel een aparte gedachte als je over volharden nadenkt maar het volgende werd mij duidelijk.

Ons lichaam is zo gebouwd dat wij de verkeerde stoffen die ons lichaam binnenkomen uit het lichaam laten verwijderen. We gaan naar de wc en zo mogen we de afvalstoffen uit ons lichaam lozen. Soms moeten we zo nodig dat het ons niet uitmaakt waar we moeten plassen, als we het maar kwijt zijn, al is het langs een parkeerplaats, of een bosje langs de weg.

Maar hoe zit het met ons geestelijk? Elke dag doen we indrukken op, beelden die we ontvangen en dingen die we horen. Als we verkeerde beelden hebben ontvangen wat doen we er dan mee. Zijn we dan ook zo gedreven om deze indrukken kwijt te raken of houden we ze voor onszelf? Laten we de verkeerde indrukken in onze gedachten als gif verder de gezonden dingen afbreken?

Als onze nieren niet werken dan vergiftigen we onszelf en zullen we uiteindelijk sterven. Zo is het geestelijk ook, als we het vergif in ons niet kwijt raken zullen we uiteindelijk ook geestelijk dood gaan, we vergiftigen onze gedachten met de verkeerde indrukken.

Een vriendin zei laatst het volgende hierover: als je nieren in het natuurlijke hun werk moeten doen dan moet je veel drinken zodat de nieren goed gespoeld worden, zo is het ook in het geestelijke. Als je het gif in je gedachten kwijt wilt raken dan moet je veel drinken van het Levende Water, moet je jezelf vullen met Gods Woord en Zijn Geest.

Gelukkig hebben we een plek waar we onszelf, onze gedachten kunnen laten reinigen.

Hebr. 10:22 zegt “laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en ons lichaam gewassen is met rein water.”

[16-01-2016]