Ruim 20 jaar geleden hebben wij in Oostenrijk een koekkoeksklok gekocht. Hij is anders dan de normale koekoeksklok, een normale klok is donkerbruin en de onze is van licht hout gemaakt.

IMG_3022-768x1024

Al na ongeveer een jaar was het uurwerk defect en via internet hebben we een nieuw uurwerk gekocht en deze in de klok gezet. Sinds die tijd hangt de klok in de kamer en geeft ieder uur geluid. Voor sommigen, die nieuw bij ons op bezoek zijn, valt het op dat ieder uur de klok geluid geeft. Voor ons is dit inmiddels normaal geworden.

Een aantal weken geleden waren er een aantal Roemenen bij ons in de kerk (Beth-Shalom in Nijverdal). Twee van hen logeerden bij ons thuis.
Zij hadden een bord met een spreuk voor ons meegenomen en voor de grap hebben zij onze koekoeksklok van de muur gehaald en het bord er op gehangen.

IMG_3024-768x1024

Soms zijn er dingen in je leven die eigenlijk niet goed meer zijn, oude normen en waarden die vroeger wel heel goed leken maar uiteindelijk het niet (meer) zijn.
Ik werd bepaald bij de tekst uit Romeinen 12:2 – “Wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken” (NBG).
Soms laat God dingen in ons leven gebeuren die er voor zorgen dat onze gedachten vernieuwd worden, dat we anders tegen een situatie aankijken, dat we God beter zien zoals Hij is. Net zoals bij ons de koekoeksklok. Hij was eigenlijk versleten maar we wilden hem nog niet wegdoen, het was zo vertrouwd. Nu hebben we een nieuwe klok hangen. Zo wil God ons ook het oude laten inruilen voor iets nieuws, iets waarvan Hij weet dat het beter bij ons past.

[11-08-2013]