Afgelopen zaterdagmiddag waren we, vanwege een 45 jarige bruiloft, bij de Grevelingendam. Het waaide flink en toen we daar aankwamen waren ze aan het kitesurfen. Ik had mijn fototoestel bij me en heb een aantal foto’s genomen van dit sportieve gebeuren.

kitsurfen1

Vanmorgen in de dienst werd ik bepaald bij de oproep van Chris om in ons eigen leven na te gaan of God ons dingen duidelijk wil maken door de dingen die we meemaken. Op dat moment werd ik bepaald bij wat ik gisteren gezien en vastgelegd had.

kitsurfen2

Ik werd bepaald bij de wind en de sprongen die de surfers maken. Zoals de wind over het water waait zo wil de Heilige Geest ook over ons leven waaien. Soms gaat het rustig en soms wat heftiger maar als de wind niet waait kom je als surfer niet ver. Als je Gods Geest niet over je leven laat waaien kom je geestelijk ook niet ver, je blijft maar wat dobberen. Maar als de wind gaat waaien dan kom je ineens vooruit en gebruik makend van de wind kom je op andere plaatsen.

Als het in je leven gaat waaien, je rustige leventje van dobberen ophoudt dan kan God je brengen daar waar Hij je hebben wil.

Al kijkend zie je dan ook verschillen in stijlen en verschil in hoe ver een surfer durft te gaan. Sommige blijven ‘gewoon’ in het water surfen. Maar er zijn er ook een paar bij die zich echt door de wind durven te laten gebruiken en die maken dan ook de hoogste sprongen.

Als het tekeer gaat in je leven, als de Heilige Geest alles op z’n kop zet: dan kun je de hoogste sprongen maken.

En nu denk je wellicht: ‘als de Heilige Geest mij roept dan moet ik vertrekken naar een ver land.’

Die surfers gingen ook niet met de wind mee en kwamen uiteindelijk in Engeland uit. Nee ze bleven op dezelfde plek, iedere keer heen en weer wachtend totdat de wind weer sterk genoeg was om ze een grote sprong te laten maken.

Hoe staan jij en ik in het leven? Zijn we bereid om ons te laten leiden door de wind van de Heilige Geest en durven we, gedreven door diezelfde Geest, grote sprongen te maken in onze eigen omgeving. Als het de ene keer niet lukt mogen het nog een keer proberen net zolang tot we mooie sprongen voor onze Heer maken.

[23-06-2013]